Pakket 7: Functionaris Gegevensbescherming in de zorg

pakket 7 - functionaris gegevensbeschermingNaast de startpakketten bieden wij een opleiding aan tot Functionaris Gegevensbescherming, ook wel FG genoemd, in de zorg. Dit is een uitgebreide e-learning die ongeveer 3 uur de tijd in beslag zal nemen. Aandacht wordt besteed aan de vraag wat de taken en bevoegdheden zijn van een FG. Een FG zorgt ervoor dat uitvoering wordt gegeven aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Een FG moet over basiskennis beschikken, maar de Wet schrijft niet voor welke basiskennis.

Feitelijk dient elke zorgorganisatie over basiskennis op het gebied van privacybescherming te beschikken. Wie daarin nog niet thuis is, kan veel profijt hebben van deze e-learning.

De tijdsinvestering per e-learning is 2 uur. De e-learnings zijn voorzien van veel beeldmateriaal en hyperlinks voor het verkrijgen van extra achtergrondinformatie. De lesstof is samengesteld door een gespecialiseerd advocatenkantoor op het gebied van gezondheidsrecht. Aan het slot van elke e-learning moeten vragen worden beantwoord waarvan tenminste 70% goed moet zijn voor het behalen van het certificaat voor dat onderdeel. Als u het niet in 1 keer haalt, wees dan gerust. U hebt 2 herkansingen.

Accreditatie

Deze e-learning draagt het keurmerk van de NRTO en is geaccrediteerd KRT voor 2 PE-opleidingspunten.

Kosten pakket

De kosten van deze e-learning bedragen € 235,95 inclusief btw en vallen dus volledig binnen de STAP-subsidie van maximaal € 1.000,00. Voorwaarde is wel dat u de e-learnings volledig en tijdig afrondt en op alle onderdelen de certificaten behaalt, omdat u anders zult zelf de kosten moet dragen.

Voorinschrijving STAP-budget

Om deze e-learning te kunnen volgen met het STAP-budget is er een aanmeldbewijs nodig. Om dit aanmeldbewijs te kunnen ontvangen dient onderstaand formulier ingevuld te worden. Let op! Deze voorinschrijving is geen definitieve inschrijving. Elke twee maanden is er de mogelijkheid om een aanvraag te plaatsen. Zijn de aanvragen van die twee maanden vergeven? Dan is er wellicht de volgende periode weer een nieuwe kans.

STAP-pakket 7: Functionaris Gegevensbescherming in de zorg
Op de hoogte blijven?