Pakket 4: Zorgstelsel: regels, stakeholders en financiering

pakket 4 - zorgstelsel regels, stakeholders en financieringIn deze e-learnings wordt ingegaan op algemene beginselen van het zorgstelstel, solidariteit, hoge kwaliteit en redelijke kosten. Ingegaan wordt op de uitwerking daarvan in hogere en lagere regelgeving, de betrokken stakeholders en de wijze waarop zorg in Nederland gefinancierd wordt. Tevens wordt ingegaan op de vraag wie in Nederland bepaalt welke zorg wordt vergoed en hoe dat wordt vergoed. Ook wordt aandacht besteed aan goed bestuur binnen de zorg en de wijze waarop binnen de zorg kan worden samengewerkt tussen zorgaanbieders. Een discussie die actueel is vanwege het Integraal Zorgakkoord.

De tijdsinvestering per e-learning is 2 uur. De e-learnings zijn voorzien van veel beeldmateriaal en hyperlinks voor het verkrijgen van extra achtergrondinformatie. De lesstof is samengesteld door een gespecialiseerd advocatenkantoor op het gebied van gezondheidsrecht. Aan het slot van elke e-learning moeten vragen worden beantwoord waarvan tenminste 70% goed moet zijn voor het behalen van het certificaat voor dat onderdeel. Als u het niet in 1 keer haalt, wees dan gerust. U hebt 2 herkansingen.

Accreditatie

Deze e-learnings dragen het keurmerk van de NRTO en zijn geaccrediteerd door ADAP voor 3 PE-opleidingspunten per e-learning en door het KRTP voor 2 PE-opleidingspunten per e-learning.

Kosten pakket

De kosten van deze e-learning bedragen € 943,80 inclusief btw en vallen dus volledig binnen de STAP-subsidie van maximaal € 1.000,00. Voorwaarde is wel dat u de e-learnings volledig en tijdig afrondt en op alle onderdelen de certificaten behaalt, omdat u anders zult zelf de kosten moet dragen.

Voorinschrijving STAP-budget

Om deze e-learning te kunnen volgen met het STAP-budget is er een aanmeldbewijs nodig. Om dit aanmeldbewijs te kunnen ontvangen dient onderstaand formulier ingevuld te worden. Let op! Deze voorinschrijving is geen definitieve inschrijving. Elke twee maanden is er de mogelijkheid om een aanvraag te plaatsen. Zijn de aanvragen van die twee maanden vergeven? Dan is er wellicht de volgende periode weer een nieuwe kans.

STAP-pakket 4: Zorgstelsel: regels, stakeholders en financiering
Op de hoogte blijven?