Samenwerking in de zorg

Samenwerking in de zorg

Samenwerking in de zorg. Een thema waar volop aandacht voor is. Dat komt omdat bij iedere vorm van samenwerking juridische vragen rijzen. Zeker in de zorgsector. Daar spelen bijzondere vraagstukken een rol. Denk aan governance, de positie van stakeholders, zoals zorgverzekeraars, en de waardering en de inrichting van de nieuwe organisatie.

Wij zien in de praktijk dat veel zorgaanbieders worstelen met de vraag of zij wel mogen samenwerken en welke vorm van samenwerking het beste bij hen past. Ook is vaak niet duidelijk wat de gevolgen zijn van de manier of vorm waarvoor partijen gekozen hebben om samen te werken.

In deze masterclass wordt ingegaan op:

  • Welke samenwerkingsvormen zijn er en wat zijn de voor- en nadelen?
  • Wanneer moet een samenwerking worden gemeld bij de NZa of ACM (nu en in de toekomst) en wat komt daar bij kijken?
  • Welke rol hebben Raad van Toezicht, cliëntenraad, OR, verzekeraars?
  • Mag u zich met een concurrent gezamenlijk inschrijven op een aanbesteding? Wie is er verantwoordelijk als het misgaat?
  • Welke privacyregels gelden bij een samenwerking? Mogen patiënten- en of personeelsdossiers van de concurrent worden ingezien?

Aan de hand van voorbeelden geven wij praktisch uitleg en tips.

Datum

De masterclass vindt plaats op 30 mei 2022 van 10.00 uur tot 14.00 uur in The Lodge aan de Driebergseweg 16C (3708JB) te Zeist.

Zijn er kosten verbonden aan het volgen van deze masterclass?

Ja, wij huren de docenten speciaal in voor deze masterclass. Hij of zij is expert op dit gebied, waardoor de kosten € 350,- excl. btw bedragen per aanmelder. Wilt u meerdere masterclasses volgen? Dan kan het Jaarabonnement interessant zijn voor u.

Inhouse ook mogelijk

Wilt u liever deze masterclass op eigen locatie organiseren voor uw medewerkers? Dat kan. Klik hier.

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd in het volgen van deze masterclass? Meld u aan door in onderstaande velden uw gegevens achter te laten.

Om u aan te melden voor deze masterclass is het belangrijk om akkoord te gaan met de algemene voorwaarden.