IGJ of zorgverzekeraar op de stoep. Wat te doen?

IGJ of zorgverzekeraar op de stoep. Wat te doen?

De Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) doet tegenwoordig in beginsel onaangekondigde controles. Dat kan betekenen dat twee of meer Inspecteurs onverwacht op de stoep staan, zonder dat daar rekening mee is gehouden. Wat moet u doen als de wachtkamer vol zit met patiënten of het spreekuur volledig is vol gepland? En weten uw medewerkers dat ook?

Wat moet u doen? Wanneer moet u meewerken? Moet u inzage geven? En waarin? Mag de inspecteur inzage worden gegeven in patiëntendossiers?

In de praktijk blijkt dat zorgaanbieders hierop onvoldoende voorbreid zijn.

Tijdens deze masterclass vertellen wij wat wel en niet te doen. Daarbij hanteren wij een modelprotocol met stapsgewijs de belangrijkste zaken om te regelen. In de bijsluiter bij het protocol zijn nadere tips opgenomen om u als zorgaanbieder te helpen bij deze keuze. Het protocol is qua aard en opzet zodanig opgesteld dat dit ook dienst kan doen bij een toezichtbezoek van bijvoorbeeld het Zorgkantoor of de NZa.

Datum

De masterclass vindt plaats op 31 mei 2022 van 10.00 uur tot 14.00 uur in The Lodge aan de Driebergseweg 16C (3708JB) te Zeist.

Zijn er kosten verbonden aan het volgen van deze masterclass?

Ja, wij huren de docenten speciaal in voor deze masterclass. Hij of zij is expert op dit gebied, waardoor de kosten € 350,- excl. btw bedragen per aanmelder. Wilt u meerdere masterclasses volgen? Dan kan het Jaarabonnement interessant zijn voor u.

Inhouse ook mogelijk

Wilt u liever deze masterclass op eigen locatie organiseren voor uw medewerkers? Dat kan. Klik hier.

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd in het volgen van deze masterclass? Meld u aan door in onderstaande velden uw gegevens achter te laten.

Om u aan te melden voor deze masterclass is het belangrijk om akkoord te gaan met de algemene voorwaarden.